Hapjes en Drankjes

Voorstelling leerlingen 5de leerjaar aan Ziekenzorg (grote weergave) Leerlingen aan het werk (grote weergave)

Ziekenzorg Ruddervoorde

Verslag “Hapjes en drankjes” op 22 januari 2013.

 Ondanks de sneeuw en de gladheid van de wegen hebben 108 personen het barre winterweer getrotseerd om deel te nemen aan onze eerste activiteit van het jaar.

Voor deze gelegenheid hadden we de jeugd, namelijk de leerlingen van het vijfde studiejaar van de Vrije Basisschool “De Kiem” met hun leraar Geert Denoo uitgenodigd om, samen met de bestuursleden, hapjes te bereiden.

De leerlingen werden om beurt, in groepjes van vijf verdeeld om plaats te nemen achter de werktafel.   De overige leerlingen namen plaats tussen de mensen van Ziekenzorg met de bedoeling om onder elkaar een babbeltje te slaan.

De hapjes waren eenvoudig en gemakkelijk klaar te maken.  De kinderen hadden de volgende taken : perziken en  rolmops fijnsnijden, wafeltjes beleggen met confituur en een toefje slagroom, een kriekje er bovenop leggen, chocoladeschilfers aanbrengen, blaadjes uitdelen en  hapjes ronddragen enz…  Iedereen heeft op een of andere manier kunnen meehelpen.

Ondertussen werden de drankjes(alcoholische  en niet alcoholische) door twee bestuursleden gemaakt en door onze mensen geproefd. De sfeer zat er dan al goed in.

De leerlingen waren zo enthousiast dat ze vroegen om een liedje te zingen.  Dit werd natuurlijk toegestaan en meester Geert Denoo functioneerde een beetje als dirigent.

Bij het binnenkomen had iedereen een lotje gekregen en op het einde van de namiddag werden die ook verloot.

Ondertussen ging een bestuurlid rond met de lotjes voor de tombola van Ziekenzorg.

Om 16 uur was de schooltijd om en moesten de kinderen huiswaarts keren.  Verder hebben de bestuursleden nog één lekker fris hapje klaargemaakt en ook nog uitgedeeld.

Om 17uur moesten we de zaal verlaten, aangezien een andere groep stond te wachten om de zaal te gebruiken.

Als besluit kunnen we zeggen dat de namiddag met de leerlingen geslaagd was, de hapjes en de drankjes lekker waren en iedereen tevreden naar huis vertrokken is.

Een bijzondere dank gaat naar alle bestuursleden die meegeholpen hebben en naar de directie van de school die het mogelijk gemaakt heeft om een activiteit met de leerlingen te organiseren.

Josée Vandenberghe

Verslaggeefster

Ingrid (grote weergave)
op 23 januari 2013
LCP