Bibliotheek-infopunt renoveert

Gepubliceerd op dinsdag 7 feb 2023 om 11:25 uur

Bibliotheek-infopunt, de hoofdbib van Oostkamp in de Kapellestraat, zal binnenkort tijdelijk sluiten. Er staat een grondige renovatie gepland. Die zal van de bib een nog aangenamere plek maken met gezellige hoekjes om te lezen, te werken, te studeren. Tijdens de werken kan je lekker blijven lezen. 

Wanneer sluit de bib?

Bibliotheek-infopunt sluit de deuren op maandag 20 februari. Vooraleer de werken starten eind februari, moeten we de bib uiteraard leegmaken. Kom dus ten laatste op zaterdag 18 februari, de eerste zaterdag van de krokusvakantie, jouw boekenvoorraad inslaan (open 9.30-12.30 uur). Je kunt tot 15 boeken, dvd’s of cd’s meenemen. Alles wat je uitleent, wordt verlengd tot na de heropening van de bib. Streefdatum van de opening is vrijdag 12 mei.

Wat zal er veranderen in de bib?

Dankzij de renovatie krijgen we in Bibliotheek-infopunt

  • een vernieuwde inkombalie;
  • een leesparadijs voor de jeugd op het gelijkvloers;
  • nieuwe vloerbekleding, aanpassing van de  verwarming en overal een nieuw likje verf;
  • op het gelijkvloers een gezellig leescafé.

Dankzij de renovatie wordt de vernieuwde bibliotheek een aangename plek met gezellige hoekjes om te lezen, te studeren, te werken. Zicht op het prachtige Beukenpark krijg je er gratis bij!

Ook nieuw: extra openingsuren

Tijdens de renovatie worden de elektrische installaties aangepast in functie van het nieuwe systeem Open+. De bib stapt in op dit systeem om zo een nog klantgerichtere dienstverlening aan te bieden. Naast de bemande openingsuren, zullen er voor onze vaste gebruikers extra openingsuren zonder personeel zijn. Bibliotheek-infopunt zal zo elke dag open zijn van 7 tot 22 uur, ook op zon-, feest- en sluitingsdagen. Meer info over de praktische regeling van dit nieuwe systeem volgt.

Lekker blijven lezen tijdens de sluiting want …

1. De uitleenposten blijven open én er zijn vanaf 20 februari ruimere openingsuren in Ruddervoorde en Moerbrugge:

  • Ruddervoorde: ma t.e.m. vrij: 10 – 12 uur; ma, wo en vr: 14 - 18 uur, za: 9.30 – 12.30 uur
  • Moerbrugge: di-wo: 14 - 18 uur, za: 9.30 - 12.30 uur
  • Hertsberge en Waardamme: di 14-18 uur

Overzicht alle locaties en openingsuren

2. Ontdek het aanbod gratis e-boeken. Uitlenen doe je via het platform CloudLibrary, als je lid bent van de bib én een Mijn Bibliotheek-account hebt.

3. Doe beroep op Bib aan huis. Ben je minder mobiel of ben je ziek en geraak je moeilijk tot in de bibliotheek? Wij helpen je graag verder en zorgen ervoor dat je jouw lievelingsboeken, films of cd’s gratis thuisbezorgd krijgt. Meer info via bibliotheek@oostkamp.be of 050 819 930.

4. Extra leesplezier voor kinderen op school. De Oostkampse scholen zijn voorzien van extra boekenpakketten.

Vragen?

Heb je nog vragen over de sluiting? Kom t.e.m. 18 februari langs in Bibliotheek-infopunt of neem contact op met een bib-medewerker via bibliotheek@oostkamp.be of tel 050 819 930.