Rretributiereglement op de afgifte van administratieve stukken betreffende vastgoed via het Vastgoedinformatieplatform

Datum bekendmaking vrijdag 23 februari 2024
Datum besluit donderdag 22 februari 2024

Het verzamelen en ontsluiten, via het Vastgoedinformatieplatform, van vastgoeddossiers op verzoek van aanvragers zal voor de gemeente een administratieve last en bijhorende kost met zich meebrengen.

De kost voor het verzamelen van deze vastgoedinformatie en het ontsluiten van vastgoeddossiers zal op de aanvrager verhaald worden.

Vanaf 1 oktober 2023 werd daarom ten voordele van gemeente Oostkamp een retributie geheven op aanvragen gedaan via het Vastgoedinformatieplatform tot het verkrijgen van het vastgoeddossier.
Omdat op 1 januari 2024 het nieuwe decreet inzake het Vastgoedinformatieplatform van kracht werd, diende ook het gemeentelijke retributiereglement bijgesteld te worden.

Dit reglement, zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 februari 2024, vervangt vanaf 1 maart 2024:

  •         het gemeentelijke retributiereglement op de afgifte van administratieve stukken betreffende vastgoed via het Vastgoedinformatieplatform, door de gemeenteraad goedgekeurd op 22 juni 2023
  •         artikel 03 A/7 en artikel 04 van het gemeentelijke retributiereglement op de afgifte van administratieve stukken door Team Vergunningen, door de gemeenteraad goedgekeurd op 19 december 2019