Afbraak van gebouw jeugdhuis Ruddervoorde

Gepubliceerd op vrijdag 13 jan 2023 om 09:34 uur

Het gebouw dat in het verleden dienst heeft gedaan als jeugdhuis in Ruddervoorde, achter sport- en evenementenzaal Ridefort, is in zeer slechte en onveilige staat. In het verleden heeft de gemeente enkele herstelwerken uitgevoerd, maar het gebouw is op het einde van haar gebruiksmogelijkheden. De afbraak van het gebouw wordt half januari uitgevoerd.

Onder het motto ‘Rudder voor de Jeugd’ organiseerde de jeugddienst samen met vzw Formaat een enquête bij jongeren tussen 13 en 23 jaar die in Ruddervoorde wonen of er komen in hun vrije tijd. Bedoeling is om nieuwe initiatieven voor en door jongeren te laten groeien en faciliteren waar mogelijk. Dat kan zowel op praktisch vlak als op vlak van ondersteuning bij de organisatie van een activiteit. Samen met de initiatiefnemer wordt dan ook gekozen voor de locatie die voor hun activiteit het best geschikt is.  Aan de hand van dit nomadisch jeugdwerk willen we het jeugdwerk in Ruddervoorde nieuwe kansen geven en laten evolueren volgens de behoeften en ideeën van de jongeren zelf.

Jan de Keyser, burgemeester : “ Naast de sterke werking van onze lokale jeugdverenigingen, willen we meer inzetten op nomadisch jeugdwerk voor de jongeren in ’t algemeen. Dat betekent volkomen ‘locatie onafhankelijk’ jongeren verbinden met elkaar. Zo organiseerden we op vrijdag 23 september een filmavond in Ridefort.”  

Thema's