Afbraak leegstaande ouderenwoningen Kortrijksestraat voor aanleg tijdelijke centrumparking

Gepubliceerd op maandag 16 jan 2023 om 13:09 uur

Vanaf woensdag 18 januari '23 starten de afbraakwerken van de leegstaande sociale ouderenwoningen in de Kortrijksestraat (naast bakkerij Martens). Op deze locatie komt een tijdelijke parking voor bezoekers om de parkeerdruk tijdens de werken in de Schooldreef te kunnen opvangen. 

Geen impact op verkeer tijdens afbraakwerken

De afbraakwerken starten op woensdag 18 januari. Er zijn 20 werkdagen voorzien. Tijdens de werken is enige geluids- en stofhinder mogelijk. De aannemer neemt de nodige maatregelen om deze hinder zoveel mogelijk te beperken. 

De aannemer voert de afbraakwerken uit vanop het terrein, waardoor ze geen impact hebben op het verkeer of de parkeerplaatsen in de Kortrijksestraat. Er is een beperkte inname van het voetpad voor de eerste woning, maar voetgangers kunnen wel steeds passeren. 

Parking open tegen start werken Schooldreef

De afwerking van het terrein tot tijdelijke parking is voorzien in het voorjaar. Het doel is om de parking zeker open te hebben tegen de start van de werken in de Schooldreef. Er wordt ruimte voorzien voor een 20-tal wagens. 

Op het kaartje (zie Downloads hieronder) vind je de exacte locatie van de tijdelijke parking terug. De blauwe zone (4 uur) zal er van kracht zijn.