Bittersweet sixteen - film van Anna Verheyen, Lien Willaert en Jan Verheyen

'Bittersweet sixteen' is het eerste gezamenlijke filmproject van Anna Verheyen, Lien Willaert en Jan Verheyen. Ze zullen alle 3 aanwezig zijn voor een vragenrondje achteraf.

Praktisch

Organisatiegemeente Oostkamp
WaarRidefort, Sportstraat 2, Ruddervoorde
Wanneerzaterdag 5 maart 2022
Van14 uur tot 16.30 uur
Prijs2 euro

Info

Lotte is een tiener van 15 die uitkijkt naar haar 16de verjaardag, toch een mijlpaal in een mensenleven en zeker iets waar je als tiener erg naar uitkijkt. Ze heeft een wat moeilijk jaar achter de rug. Haar zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn beschadigd door een toxische relatie met Astrid (15), het mooiste meisje van de school en de zelfuitgeroepen leidster van de populaire meisjes.

Het is een groepje waar iedereen wil bij horen, ook Lotte. Ze besefte niet dat ze door de manipulerende Astrid werd gebruikt en voortdurend op subtiele wijze gekleineerd. Nu is ze ‘bevrijd’ van Astrid en gaat ze om met fijne vriendinnen als de vranke Kat en de vrolijke Eva. De drie meisjes zien met lede ogen aan hoe Astrid haar status van ‘überbabe’ blijft gebruiken om, samen met Alexa, Amber en Angel (roepnaam de AAAA’s), de sfeer op school te verzieken. Ze zien ook hoe nu Amber het volgende ‘slachtoffer’ dreigt te worden van de malafide charmes van Astrid.

Ook op het thuisfront is er een verrassende wending: haar ouders, Mathias en Samantha, gaan uit elkaar. Samantha is verliefd geworden op een andere vrouw. En niet zomaar een andere vrouw. Jo is niet alleen de leerlingenbegeleidster in haar school, maar ook de moeder van Astrid. Ondertussen razen ook als vanouds hormonen door puberlichamen en worden de dagen gekleurd door ontluikende liefdes, lastige maar ook mooie zoektochten naar seksuele identiteit, existentiële twijfels zoals die alleen door pubers kunnen worden ingevuld (Wat wil ik met mijn leven? Wat eten we vanavond? Waarom moest Glenn sterven in The walking dead?) en de geruststellende routine van het schoolleven.

Alle grote en kleine verhaallijnen komen tot een climax op het feestje voor de 16de verjaardag van Lotte: haar bittersweet sixteen.

Tickets bestellen via de webshop

Meer info

tel 050 819 900, vrijetijd@oostkamp.be

Alle activiteiten
LCP