Workshop Muziek op schoot

Ben je nog niet zo lang geleden mama/papa geworden of ken je jonge ouders in je omgeving? Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem (DOZ) organiseert, samen met zijn partners, een ontmoetingsgroep voor ouders van jonge kinderen.

Praktisch

OrganisatieHuis van het Kind, tel 050 819 951, huisvanhetkind@oostkamp.be
WaarNieuwvliet, Lieven Gevaertplein 4, Oostkamp
Wanneerdinsdag 9 november 2021
Van9 uur tot 11 uur
Prijsgratis

Info

In deze groep kan je andere ouders ontmoeten, ideeën met elkaar uitwisselen, ervaringen delen of gewoon gezellig samen zijn. Deze groep staat open voor zowel vaders als moeders. Ook jouw kinderen (tot 3 jaar) zijn van harte welkom.

De ontmoetingsgroep gaat door in het ontmoetingshuis Nieuwvliet (Lieven Gevaertplein 4 in Oostkamp), elke twee weken op dinsdagvoormiddag, telkens van 9 tot 11 uur. 1 x per maand wordt er ook een activiteit of workshop (gratis) aangeboden door een van de partners van Huis van het Kind DOZ.

Programma 2021:

9/11/21: Workshop 'Muziek op schoot' (gratis toegang - inschrijven voor 2/11 via huisvanhetkind@oostkamp.be)

Baby’s, dreumesen en peuters houden van muziek. We gaan in deze workshop voor sfeer, verbinding en contact. Dat doen we door het zingen van liedjes over wat hun dagdagelijks bezig houdt : ‘in de auto’ , ‘wandelen’, ‘ik maak een klank’, iets is verdwenen en komt weer terug, eten, aankleden, enz . We gaan natuurlijk ook bewegen: schommelen, als op een paard, glijden op een doek, wiegen als in een vliegtuig, enz. We spelen ook op echte instrumentjes, op kindermaat gemaakt: schudeitjes, (bouw)blokjes, doekjes, trommeltjes, klankstaafjes ... Het samen muziek maken is leuk, versterkt de ouder/begeleider-kind relatie, is goed voor de ontwikkeling van het kind EN je krijgt er inspiratie door om verder thuis of in de kinderopvang muziek te beleven met en voor het kind.

23/11/21: Ontmoetingsmoment (inschrijven niet nodig)

7/12/21: Workshop ‘Bewegen met baby’s’ door Kind & Gezin (gratis toegang - inschrijven voor 30/11 via huisvanhetkind@oostkamp.be)

21/12/21: Ontmoetingsmoment (inschrijven niet nodig)

Alle activiteiten
LCP