Wat Alz? door Kasper Bormans - GEANNULEERD

Over de kern van communicatie, de kracht van dromen en het wonder van relaties.

In zijn boek Wat Alz? geeft Kasper Bormans een stem aan de verloren plezieren en dagdromen van mensen met dementie of alzheimer en geeft hij aan hoe kleine dingen hun levenskwaliteit sterk kunnen bevorderen.

Praktisch

Organisatiegemeente Oostkamp I.s.m. de stuurgroep van de Familiegroep Dementie Oostkamp
WaarDe Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 Oostkamp
Wanneerdonderdag 14 oktober 2021
Van19 uur tot 21 uur
Prijsgratis

Info

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met ouderdom en dementie, direct of indirect. Dat vooruitzicht maakt de meesten van ons niet bepaald gelukkig. Maar klopt dat beeld wel? Moet leven met dementie of alzheimer niet per definitie negatief zijn?

Onderzoeker Kasper Bormans startte een project in een woonzorgcentrum en kwam als 'wetenschappelijke dromenvanger' tot verrassende inzichten. “Wat als?”: met dit zinnetje van twee woorden krijg je toegang tot iemands verbeelding. Kasper stelde deze vraag aan mensen met dementie in verschillende stadia van hun achteruitgangsproces.

In zijn boek geeft Kasper een stem aan de verloren plezieren en dagdromen van mensen met dementie of alzheimer en geeft hij aan hoe kleine dingen hun levenskwaliteit sterk kunnen bevorderen.

Kasper Bormans (°1987) doctoreert aan de Leuven School for Mass Communication Research (KULeuven). Hij ontwikkelt virtuele geheugenpaleizen en andere technieken om beter te communiceren met mensen met alzheimer.

Meer info

Inschrijven via de webshop.

Vragen? tel 050 819 900.

Alle activiteiten
LCP