lezing over BEROERTES en BLOEDSTOLLING

in een bevattelijke voordracht licht professor Simon De Meyer zijn onderzoek toe naar de oorzaken, het ontstaan en de behandeling van beroertes

Praktisch

OrganisatieVlaamse Actieve Senioren (VL@S) Groot-Oostkamp, luc.demeurisse@yucom.be, 0486/303496, www.vlaamseactievesenioren.be
Waargemeenschapshuis Ridefort Ruddervoorde, Sportstraat , 8020 Ruddervoorde
Wanneerdonderdag 7 oktober 2021
Van14.30 uur
Prijs5 EUR
niet-leden € 7 , koffie & koekje inbegrepen, IEDEREEN is welkom, breng vrienden & familie mee ; het Bestuur stelt alles in het werk voor het respecteren van de geldende coronamaatregelen.

Info

"BEROERTE" is een verzamelnaam voor zowel een herseninfarct als een hersenbloeding; herseninfarcten komen vaker voor dan hersenbloedingen, bij 80 % van de beroertes gaat het om een herseninfarct waarbij een bloedklonter een slechte doorbloeding van de hersenen veroorzaakt, er is slechts één oplossing : de bloedklonter zo snel mogelijk verwijderen, doch de opties blijven beperkt, het onderzoek van professor Simon De Meyer ondersteunt onder andere de ontwikkeling van een nieuw beroertemedicijn.
Oud-Hoogledenaar Simon De Meyer, bio-ingenieur, is sinds 2012 professsor aan de Kortrijkse campus van KU Leuven, afdeling cardiovasculaire wetenschappen en leidt samen met zijn vrouw een labo voor trombose- & beroerte-onderzoek naar de rol van extracellulaire DNA-netwerken bij ischemische tromboses ( dat zijn beroertes die veroorzaakt worden door een bloedklonter die een bloedvat naar de hersenen verstopt ). De exctracellulaire DNA-netwerken vormen een potentieel nieuw doelwit bij de behandeling van beroertes.
professor De Meyer heeft méér dan tachtig internationale publicaties op zijn naam staan. Voor zijn baanbrekend werk ontving hij in 2019 de zeer begeerde "Ernest Solvay prijs" : een geldelijke steun ter waarde van € 25 000 voor het verderzetten van zijn onderzoek, eerder kreeg hij ook al de Belgische Galenus Prijs voor Fundamentele Farmacologie en de Baron Marc Verstraete Prijs.
Het belooft een boeiende en leerzame namiddag te worden .

Gezelschap, producent, uitvoerders

professor Simon De Meyer-professor cardiovasculaire wetenschappen aan KU Leuven, campus KULAK Kortrijk

Thema

Lezingen - Mens en maatschappij

Doelgroep

Volwassenen (18+)
Senioren

Alle activiteiten
LCP