Fermate

muzikaal optreden

Praktisch

OrganisatieKoninklijke Harmonie Deugd Baart Vreugd vzw, info@harmoniewaardamme.be, 050/28.15.03, http://www.harmoniewaardamme.be
WaarDorpsplein Waardamme, Dorpsplein , 8020 Waardamme
Wanneerzondag 9 mei 2021
Van11.00 uur

Info

Op zondag 9 mei nemen enkele muzikanten van de Koninklijke Harmonie “Deugd Baart Vreugd” uit Waardamme deel aan Fermate, een initiatief van VLAMO, en sinds deze week bovendien het officiële slotevent van de troostende tiendaagse “Heel het land”. Op zondag 9 mei, om 11 uur, op het Dorpsplein te Waardamme, willen zij een muzikale boodschap van troost en hoop uitdragen: enerzijds een eerbetoon aan de coronaslachtoffers en anderzijds een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.
Samen met meer dan 125 (!) orkesten zullen zij op minstens 160 plekken op hetzelfde moment Circles of Consolation laten weerklinken.

**Fermate is een muziekterm die aangeeft dat het metrum even doorbroken wordt doordat de noot of rust of maatstreep waarboven het fermateteken staat, meer tijd krijgt dan de genoteerde waarde doet vermoeden. Een fermate wordt genoteerd als een boogje of 'dakje' met daarin een punt boven het aan te houden maatdeel. (bron: Wikipedia)

**Fermate is een rustpunt tussen verleden en toekomst, een moment van herinneren en verwachten.

Gezelschap, producent, uitvoerders

KH Deugd Baart Vreugd vzw

Thema

Concert - Wereldmuziek

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP