Online workshop voor kinderen: volg je buikgevoel

In de online workshop ‘volg je buikgevoel’ gaat kindercoach Joke van JouwFlow aan de slag met het interactieve kinderboek 'Mo en Belle volgen hun buikgevoel" van Emobellies. Het wordt een speelse workshop waarbij voorleesstukken uit het boek afgewisseld worden met momenten van zelfbevraging zodat de kinderen ontdekken hoe je emoties kan herkennen en er mee om gaan.

Praktisch

OrganisatieGemeente Oostkamp, Bibliotheek-infopunt
Wanneerzaterdag 28 november 2020
Van10 uur tot 11 uur
Prijsgratis

Info

Kinderen hebben vaak moeite om te zeggen hoe ze zich voelen. Als ouder merk je wel dat je kind ergens mee zit, maar het is vaak gissen en zoeken naar een manier om erachter te komen.

Het boek 'Mo en Belle volgen hun buikgevoel' van Emobellies helpt kinderen én hun ouders om gevoelens bespreekbaar te maken. Met behulp van vijf handige magneten kunnen de kinderen tijdens het voorlezen zelf aangeven hoe ze zich voelen.  De vrolijke knuffels Mo en Belle – die trouwens ook in het boek zelf een rol spelen – maken deze lees- en leerervaring helemaal compleet. Door de gezichtjes van de knuffels te verwisselen kunnen de kinderen een andere emotie uitdrukken.

Emobellies is een project van Lieve en Elfi, twee buurvrouwen uit Waardamme. Vanuit hun ervaring als jonge moeders sloegen ze de handen in elkaar om kinderen te helpen letterlijk een gezicht te plakken op hun gevoel.

De workshop wordt gegeven door Joke Deceuninck van JouwFlow. Ze laat kinderen spelenderwijs omgaan met gevoelens via bijles, kindercoaching, huiswerkbegeleiding, workshops, kampdagen ...

Deze activiteit kadert in de Voorleesweek, van 21 tot 29 november 2020.

Meer info

Deze gratis workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Inschrijven doe je via de webshop (en dan doorklikken naar Activiteiten).
Je ontvangt na inschrijving een e-mail met enkele instructies en de link naar de workshop.

Vragen? tel 050 819 930, bibliotheek@oostkamp.be

Alle activiteiten
LCP