Wat eten we vandaag? Landbouw in een warmere wereld.

Landgebruik is goed voor 20 procent van de mondiale uitstoot van broeikasgassen. Welke landbouw is mogelijk in een wereld waarin klimaatverandering een realiteit is en waarin tien miljard mensen elk hun plaats opeisen? Zijn landbouw en natuur met elkaar te verbinden of kunnen ze enkel ten koste van elkaar bestaan?

Praktisch

OrganisatieNatuurpunt oostkamp, ibens.s@skynet.be, 0478 564 686
WaarDe Valkaart, A. Rodenbachstraat 42, 8020 Oostkamp
Wanneervrijdag 15 november 2019
Van19.30 uur
Prijs8 EUR
Voorverkoop 8 EUR te storten op BE65 1460 5732 3196
van NP Oostkamp. Vermelding Tine Hens + aantal.
Aan de deur: 10 EUR.

Info

Landgebruik is goed voor 20 procent van de mondiale uitstoot van broeikasgassen. Als koeien boeren stoten ze methaan uit. Welke landbouw is mogelijk in een wereld waarin klimaatverandering een realiteit is en waarin tien miljard mensen elk hun plaats opeisen? Zijn landbouw en natuur met elkaar te verbinden of kunnen ze enkel ten koste van elkaar bestaan? Moeten we naar intensievere landbouw op minder grond of naar natuurinclusieve landbouw of is een combinatie van beiden mogelijk?

Tine Hens is historica en werkt als journaliste klimaat voor MO* (https://www.mo.be/). In 2015 schreef ze 'Het klein verzet', het verslag van een reis door Europa die een vooruitblik biedt op een economie die herstelt in plaats van verbruikt en vervuilt.

Thema

Voorstellingen - Evenementen - Cursussen en Workshops - Mens en maatschappij

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP