Fototentoonstelling Raqqa (Syrië) - Tim Dirven

In Raqqa (Syrië) bezocht De Morgen fotograaf Tim Dirven partnerorganisatie Totol. Hij maakte beelden van de bezielers die dag in dag uit in de weer zijn voor mensen die nog in de stad leven.

Praktisch

OrganisatieGemeente Oostkamp
Waar- Bibliotheek-infopunt, Kapellestraat 19, Oostkamp
- Bibliotheek Ruddervoorde, Sportstraat2, 8020 Oostkamp
Wanneermaandag 28 oktober 2019 - vrijdag 22 november 2019

Info

De campagne van 11.11.11 draait rond Changemakers. Dat zijn mensen die het heft in eigen handen nemen en voor positieve verandering zorgen in hun omgeving.

Ook in Raqqa (Syrië) zijn er mensen zoals Ahmad, die hard werken om de stad weer leefbaar te maken. De Morgen fotograaf Tim Dirven was er op bezoek in de organisatie Totol. Hij stelde 10 straffe beelden samen voor een fototentoonstelling.

Je kan de tentoonstelling bezoeken in de bibliotheek in Oostkamp en in Ruddervoorde tijdens de openingsuren.

Een overzicht van de changemakers in de campagne van 11.11.11:
- Passy (Congo) maakt jonge vrouwen weerbaar. Ze vecht het seksueel misbruik in vluchtelingenkampen aan. Ze richtte Aidprofen op, waar vrouwen worden opgeleid om hun eigen keuzes te maken.
- Esperanza (Ecuador) werkt voor de grootste milieuorganisatie in Ecuador (Accion). Door die organisatie werden de rechten van de natuur in de grondwet opgenomen.
- Ahmad (Syrië) werkt aan de heropbouw van Raqqa, een stad die door de oorlog helemaal in puin ligt. Niet alleen gebouwen worden heropgebouwd, ook de mensen krijgen er de nodige opleiding en het sociaal weefsel wordt er opnieuw versterkt.
- Red (Filipijnen) werkt voor ICSC (Institute for Climate and Sustainable Cities). Internationaal lobbyen ze o.a. voor hernieuwbare energie, maar ook lokaal worden mensen opgeleid door de organisatie om met zonnepanelen te werken.
- Thais (Congo) maakt radio in Congo. Al 20 jaar geeft hij een stem aan de gewone Congolees. Met radioclubs gaat men gesprekken aan met de bevolking in alle uithoeken van de provincie. Zo krijgen journalisten nieuwe informatie en feedback en ontstaat er een dialoog.

Gezelschap, producent, uitvoerders

Tim Dirven-Fotograaf

Thema

Tentoonstellingen - Fotografie - Mens en maatschappij

Doelgroep

Voor iedereen

Meer info

vrijetijd@oostkamp.be, tel 050 819 900

Alle activiteiten
LCP