Hommage aan De Piotto's

Optreden van het Mozes Rosenberg Trio en De Piotto’s met special guest Paulus Schäfer

Praktisch

OrganisatieGemeente Oostkamp
WaarTheaterzaal De Valkaart, Albrecht Rodenbachstraat 42, 8020 Oostkamp
Wanneerzaterdag 16 november 2019
Van20.15 uur
Prijs16 euro

Info

Gipsyjazz, Hot Club de France, jazz manouche, swing manouche en zigeunerjazz zijn allemaal namen voor dezelfde muziekstijl, die ontstond in de jaren dertig van de vorige eeuw, onder invloed van zigeunermuziek. De schepper van deze stijl is de in België geboren Sinti-gitarist Django Reinhardt, die samen met violist Stéphane Grappelli het ensemble Quintette du Hot Club de France vormde.

Het Mozes Rosenberg Trio wordt gevormd door Mozes Rosenberg en Martin Limberger (gitaar) en Sani van Mullem (contrabas).

De Piotto’s vormden lange tijd met 5 broers Limberger een vaste bezetting. De groep is genoemd naar hun vader, Piotto Limberger. Vorig jaar stierf Storro Limberger, één van de bandleden. Geleidelijk aan is het de beurt aan de volgende generatie. De Piotto’s speelden al in de jaren ’60 op de Zwaluwnestfeesten in Oostkamp door toedoen van (nonkel paster) Henri Delarue.

De bezetting bestaat uit Jan Limberger (gitaar en viool), Biske Limberger (contrabas), Pierre Limberger (gitaar en piano), Martin Limberger (gitaar) en Giani Lincan (cimbalom). Ze brengen swingjazz en Hongaarse zigeunermuziek.

Tickets: via de webshop, tel 050 819 900, aan het Onthaal in OostCampus, in Bibliotheek-infopunt of in de bibliotheek in Ridefort.

Thema

Concert - Wereldmuziek

Doelgroep

Volwassenen (18+)

Meer info

vrijetijd@oostkamp.be, tel 050 819 900

Alle activiteiten
LCP