Beleveingsdag elektrisch autorijden

De stad Damme en de gemeente Beernem organiseren een testnamiddag waarbij je proefritten kan maken met elektrische auto’s en motoren. Iedereen uit de regio is er welkom!

Praktisch

OrganisatieStad Damme en gemeente Beernem
WaarSportpark in de Vissersstraat, Moerkerke
Wanneerzaterdag 22 juni 2019
Van13 uur tot 17 uur
Prijsgratis

Info

Elektrische auto’s en motorfietsen rijden erg soepel en comfortabel stil. Ze zijn bovendien zuinig én ze kunnen rijden op stroom van schone en duurzame bronnen zoals wind en zon.

Alle gemeenten in de regio willen de luchtkwaliteit verbeteren en de uitstoot van het broeikasgas CO2 verminderen. De gemeentebesturen spraken af wie welke acties daarvoor onderneemt. Zo promoten de gemeente Beernem en de stad Damme de overstap naar elektrisch rijden. Ze organiseren binnenkort voor de tweede keer een dag waarop iedereen gratis en zonder enige verplichting proefritten kan maken met elektrische auto’s en motoren.

Wat kan je beleven?
Je kan rijden met elektrische auto’s van Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, Nissan, Renault, Smart, Volkswagen. Veel autobouwers breiden hun aanbod van elektrische auto’s uit. Je kan rijden met de nieuwste modellen.

Je kan ook een rit maken met een elektrische motor. 

Wat kom je te weten?
Tussen twee ritten door kan je een of meerdere korte infosessies bijwonen. In elke nieuwe sessie komt een andere praktische vraag over elektrisch rijden of laden aan bod.

Hoe?
Je neemt zelf plaats achter het stuur voor een rit van 5 tot 10 kilometer. De autohandelaar rijdt mee en geeft uitleg. Passagiers rijden mee op de achterbank.

Meer info

Inschrijven vanaf 12.30 uur voor de autoritten op de weg. De ritten starten om 13 uur en daarna om het half uur. Je kan inschrijven voor meerdere ritten en zo kennismaken met verschillende auto’s. Twee ritten kunnen echter niet onmiddellijk na elkaar. Voor een motorrit is inschrijven niet nodig.

 

Alle activiteiten
LCP