Tentoonstelling Ignace Verbanck

Tentoonstelling in de gang van het dienstencentrum.
Iedereen welkom om de werken te komen bewonderen.

Praktisch

OrganisatieLokaal dienstencentrum De Stip, eva.roets@wzcstjozef.be, 050 20 75 51, http://www.wzcstjozef.be/
WaarLokaal dienstencentrum De Stip, Sint - Jozefsdreef 8, 8020 Oostkamp
Wanneermaandag 4 maart 2019 - vrijdag 12 april 2019

Info

Al van in de lagere school bleek ik al enig talent te bezitten op het gebied van tekenen, schilderen met waterverf en pasteltekenen, wat resulteerde in meerdere tentoongestelde werken in de klas tijdens de jaarlijkse opendeurdagen.
Later, in de middelbare technische school, was het vak “technisch tekenen” mijn favoriet vak, waar ik de weg naar perfectie heb leren ontdekken.
Reeds als tiener kocht ik van mijn karig zakgeld af en toe tijdschriften van interieurinrichting waarin mijn visuele interesse vooral werd opgewekt door de schilderijen die de interieurs sierden. Ook af en toe een bezoek aan een tentoonstelling werd gretig meegenomen.
Met de bedoeling mij in de toekomst te gaan toeleggen op het fijn schilderen, schreef ik mij in als leerling voor de cursus tekenen in de Academie van Brugge in 1976, toen 32 jaar oud. Doch, zoals altijd duren mooie liedjes niet lang, want toen ik mij in januari daarop als zelfstandige vestigde, moest ik de Academie vaarwel zeggen, en dat na één kwartaal.
Alles is echter blijven smeulen en op hogere leeftijd werden de bezoeken aan tentoonstellingen en galerijen veelvuldiger, waarbij mijn aandacht en verwondering vooral uitging naar oude meesters en het realisme. Eens op pensioen (in 2006) en nadat alle uitgestelde huishoudelijke karweien waren uitgevoerd, besliste ik om mij in 2010 in te schrijven voor de cursus ”schilderen voor volwassenen” in de Academie te Brugge, cursus die ik in 2016 heb voltooid.
Kom en bewonder mijn werken in de gang van
het dienstencentrum De Stip!

Thema

Tentoonstellingen - Beeldende kunsten

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP