Ex librissen - grote kunst op klein formaat

Een unieke tentoonstelling ism Kunst- en Heemkring Lamme Goedzak.

Praktisch

OrganisatieGemeente Oostkamp, Bibliotheek-infopunt i.s.m. Kunst- en Heemkring Lamme Goedzak, bibliotheek@oostkamp.be, 050 819 930
WaarBibliotheek-infopunt, Kapellestraat 19, 8020 Oostkamp
Wanneervrijdag 21 september 2018 - zaterdag 27 oktober 2018

Info

Vele mensen schrijven hun naam in een boek waar ze eigenaar van zijn. Een ex libris is iets gelijkaardigs, maar dan een kunstversie. Het is een gepersonaliseerd eigendomslabel dat in boeken wordt gekleefd, meestal door een kunstenaar ontworpen. De tekst en/of illustratie op het ex libris vertelt iets over de persoonlijkheid of de interesses van de eigenaar ofwel over het thema van het boek. Vaak wordt een ex libris gemaakt in de traditionele grafische technieken, maar de computergrafiek is ook sterk in opgang.
Ex librissen zijn vaak zeer aantrekkelijke en artistiek waardevolle prenten die echte verzamelobjecten geworden zijn. Deze kunststukken worden internationaal geruild. De verzameling die nu tentoongesteld wordt, is ter beschikking gesteld door de Vlaamse ex librisvereniging Graphia vzw.

Lezing op 17 oktober
Op woensdag 17 oktober vindt om 19.30 uur een lezing plaats over het ex libris als verzamel- en kunstobject. Deze lezing wordt gehouden door ex-libriskenner dr. Dirk Mattelaer.

Gezelschap, producent, uitvoerders

ex librisvereniging Graphia vzw

Thema

Tentoonstellingen - Literatuur - Schilderkunst - Beeldende kunsten

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP