Basisprincipes van permacultuur

Permacultuur is een term en een methode van tuinieren die eind de jaren 70 ontwikkeld werd. Het is een filosofie die aangeeft hoe je het beste jouw tuin of stuk grond kunt ontwerpen en indelen. Tijdens een praktische workshop gaan we samen uitgebreid uitzoeken welke de drie pijlers van de permacultuur zijn.

Praktisch

OrganisatieVelt Oostkamp, luc.debuyst@telenet.be, 050/82.47.67, http://www.velt.be/oostkamp/
Waarten huize van Aurélie Van Damme, Wingenestraat 52, 8020 Hertsberge
Wanneerzaterdag 25 april 2020
Van14.00 uur
Prijs10 EUR
Leden 5,00 €

Info

Permacultuur is een term en een methode van tuinieren die eind de jaren 70 ontwikkeld werd. Het is een filosofie die aangeeft hoe je het beste jouw tuin of stuk grond kunt ontwerpen en indelen. Permacultuur is een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke leefomgeving op een manier die ecologisch duurzaam en economisch stabiel is. Complexe ecosystemen in de natuur dienen hierbij als voorbeeld. Permacultuur onderscheidt zich van biologische landbouw, die zich ook baseert op ecologie, o.a. door het nadrukkelijk gebruikmaken van meerjarige planten en het ontbreken van wisselteelt en jaarlijkse grondbewerkingen. In de praktijk is permacultuur meestal gericht op kleinschalige zelfvoorzienende landbouw, terwijl biologische landbouw meer commercieel productiegericht is.
Het is belangrijk dat alle verschillende elementen met elkaar samenwerken om zo een geheel te creëren dat beter is dan alle losse elementen op zichzelf. Deze filosofie rond permacultuur is gebaseerd op drie grote pijlers. Tijdens een praktische workshop, met ook een stukje theorie in verwerkt, gaan we samen uitzoeken welke die drie pijlers zijn.
We starten ten huize van Aurélie Van Damme (Wingensestraat 52 - 8020 Hertsberge) en verkassen daarna naar de Polderstraat 3 in Ruddervoorde bij Isabelle Vackier.
Inschrijven bij jonckheere.marina@telenet.be of via 0477 68 94 79

Gezelschap, producent, uitvoerders

Anke Desender-Lesgever

Thema

Cursussen en Workshops - Varia

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP