Kook het seizoen: werken met bio-ecologische lentegroenten

Ieder seizoen heeft zijn specifieke groenten en fruit. Het is niet altijd eenvoudig om voldoende variatie in je groentegerechten te brengen. We grijpen vaak terug naar de klassieke recepten. Om ons daarbij te helpen zijn er een aantal VELT-lesgeefsters, waaronder Lieve SEYSSENS, bijgeschoold en heeft VELT ook een nieuw boek op de markt gebracht: “Kook het seizoen”.

Praktisch

OrganisatieVelt Oostkamp, luc.debuyst@telenet.be, 050/82.47.67, http://www.velt.be/oostkamp/
WaarTen Huize van Lieve Seyssens, Gaston Roelandstraat 73, 8020 Oostkamp
Wanneerzaterdag 21 maart 2020
Van16.00 uur
Prijs20 EUR
Niet leden 15 €

Info

Ieder seizoen heeft zijn specifieke groenten en fruit. Het is niet altijd eenvoudig om voldoende variatie in je groentegerechten te brengen. We grijpen vaak terug naar de klassieke recepten. Om ons daarbij te helpen zijn er een aantal VELT-lesgeefsters, waaronder Lieve SEYSSENS, bijgeschoold en heeft VELT ook een nieuw boek op de markt gebracht: “Kook het seizoen”. Lieve zal drie maal met dit kookboek werken: drie kookworkshops waarbij de meeste groenten rechtstreeks uit haar tuin geoogst worden en om daarna vers verwerkt tot een lekkere maaltijd. Dat is ook de reden dat de activiteit bij haar thuis doorgaat: de binding tussen de groenten buiten en de les binnen.

Er wordt om 16.30 uur gestart met de uitleg en de voorbereiding en daarna wordt de voeding verwerkt en klaargemaakt. De gezamenlijke maaltijd bestaat minimaal uit een soep of ander voorgerecht, een hoofdmaaltijd en een dessert. Na het eten volgt, als laatste, het samen afwassen en opruimen.

Inschrijven verplicht via jonckheere.marina@skynet.be of via 0477/689479

Gezelschap, producent, uitvoerders

Lieve Seyssens

Thema

Cursussen en Workshops - Varia

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP