Taart en gebak, biologisch en ecozoet

We maken kennis met een aantal ecologische zoetmiddelen en leren hoe we ze in de praktijk het best gebruiken om een zoete taart en ander gebak op tafel te brengen.
Breng een schort en een eigen kom mee, waar je het beslag kan in maken.

Praktisch

OrganisatieVelt Oostkamp, luc.debuyst@telenet.be, 050/82.47.67, http://www.velt.be/oostkamp/
WaarRidefort (keuken), Sportstraat 2, 8020 Ruddervoorde
Wanneerdonderdag 13 februari 2020
Van19.30 uur
Prijs15 EUR
Leden 10 Euro

Info

Met een beetje kennis en creativiteit kunnen we ons dagelijkse zichtbare suikergebruik gemakkelijk terugschroeven. Fruit, groenten, kruiden, noten en granen zijn van nature zoet en een prima basis voor tal van heerlijke gezonde zoete gerechten. Ook een aantal zoetmiddelen zijn een goed alternatief voor geraffineerde suiker. Bovendien is ‘zoete’ trek geen duurzame keuze. De suikerproductie heeft immers een serieuze ecologische voetafdruk.
We maken kennis met een aantal ecologische zoetmiddelen en leren hoe we ze in de praktijk het best gebruiken om een zoete taart en ander gebak op tafel te brengen.
Breng een schort en een eigen kom mee, waar je het beslag kan in maken.
Inschrijven: jonckheere.marina@skynet.be

Gezelschap, producent, uitvoerders

Lieve Seyssens-Lesgever

Thema

Cursussen en Workshops - Varia

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP