Van Bach tot The Beatles

Uniek concert van Serbian Chamber Soloists of the Faculty of Music Belgrado (Servië).
o.l.v. Hedwig Swimberghe
Solist: Philip Sierens - klarinet

Praktisch

OrganisatieHumanistisch Verbond Oostkamp i.s.m. De Molensteen vzw en Equinox, info@hvv-oostkamp.be, 050 824660, www.hvv-oostkamp.be
WaarOC De Kleine Beer, C/ Marichalstraat 5, 8730 Beernem
Wanneerdonderdag 30 april 2020
Van20.00 uur
Prijs15 EUR
-18 jaar en + 65 jaar: 12 euro

Info

Serbian Chamber Soloists is een strijkorkest bestaande uit enthousiaste groep jonge, fantastische semiprofessionele en professionele muzikanten van de Academy of Arts (Novi Sad) en de Faculty of Music (Belgrado).Het doel van dit jong en virtuoos kamerorkest is het bestuderen van het internationaal repertorium van de strijkorkesten en de mogelijkheid te creëren om het repertoire van Servische componisten te brengen.
Zij treden regelmatig op bij Belgrado Philharmony, Vojvodina Symphony Orchestra, Markis Symphony Orchestra en Camerata Academica. Vaak nemen ze deel aan nationale en internationale kamermuziekfestivals zoals NOMUS, BEMUS, European Music Festival for Young People - EMJ Neerpelt, enz.

Hedwig Swimberghe is geboren te Brugge en studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad. Hij vervolmaakte zich aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Gent bij Jean Tastenoe en nadien in Berlijn bij Karl Leister. Swimberghe werd laureaat van verschillende nationale en internationale wedstrijden : o.a. de Maurice Van Guchte Prijs, de Benelux Prijs, het Internationaal Tromp Concours Eindhoven en het Concours International du Festival de Musique de Toulon. Hij doceerde klarinet aan de Erasmus hogeschool te Brussel, departement Koninklijk Muziek Conservatorium. Hij is tevens Faculty member ‘Julian Menendez International Clarinet Course and Festival’ (Hongarije) en een gevraagd jurylid bij nationale en internationale wedstrijden.
Hij is gast-professor en dirigent in Lugansk , Ucraine (Art College Chamber Orchestra SERENADA) and city of Charkov , Ucraine (Kotlyarevsky University of Arts Chamber Orchestra).
Masterclasses en concerten in Europa, Rusland, Oekraïne, Wit Rusland, Taiwan, China, Japan, USA…
Artistic Director of Clarinetissimo Festival (BE)
Artistic Director Alascala Music Events (BE)
Director of Ballet Olivia Geerolf.(Brugge ,BE)

Philip Sierens studeerde aan de Erasmus hogeschool, departement conservatorium van Brussel en de Artevelde hogeschool, departement conservatorium Gent en behaalde er eerste prijzen notenleer, klarinet, kamermuziek en het pedagogisch getuigschrift. Hij volgde 2 jaar orkestleiding bij Ronald Zollman Hij dirigeerde van 1984 tot 1998 het Zeeuws Vlaams kamerkoor waarmee concerteerde in Nederland en België.
Momenteel is hij verbonden als Bb-altklarinettist bij de klarinetchoir,”Brussels Clarinets ” o.l.v. Hedwig Swimberghe en freelance bij de choir Satori. In 1998 dirigeerde hij de “fanfare for the common men” van Aaron Copland, de 3° symfonie van Gorecki, en het Urhlicht uit de 2° symfonie van Mahler.
Hij startte in 1999 het Equinox project dat de 100° verjaardag herdacht van de speciale relativiteitstheorie van A.Einstein en dit via de kunst. In 2005 ging zijn theaterstuk Equinox 3 “Het amulet”, dat hij samen met Dirk Derre schreef, in Beernem in premiere.
Voorts is hij de oprichter van de ensembles “Gruuthuse consortium”, “Los enanos del tango” en het Easy Five Kwartet. In het echte leven is hij docent klarinet-saxofoon, samenspel en kamermuziek aan de academie De Kunstbrug Gent.

Gezelschap, producent, uitvoerders

Serbian Chamber Soloists-Strijkorkest uit Belgrado (Servië)
Hedwig Swimberghe-Dirigent
Philiop Sierens-Solist (klarinet)

Thema

Concert - Klassieke muziek - Pop en rock

Doelgroep

Voor iedereen

Alle activiteiten
LCP