Opentuindagen in De Berceau

Opentuindagen De Berceau
  • zo 21 juli 2024 van 10 tot 18 uur
  • zo 28 juli 2024 van 10 tot 18 uur

De Berceau, gelegen in de Emiel Welvaertstraat 17 te Oostkamp, is een romantische tuin van 16 are, ingedeeld in verschillende tuinkamers. Er is een binnentuin met vijver en overdekt terras, een 15 meter lange berceau, begroeid met klimop, die een doorgang vormt tot de groententuin met serre en een tuinkamer met een dubbele border met daarin een grote variatie aan vaste planten, vele ook op naam. Vervolgens is er een tuinkamer met een verdiept terras. De tuin eindigt in een tuinkamer met vele soorten hosta. Daarnaast is er een 40 meter lange Echinaceaborder aangeplant met daarin een verzameling van +/- 150 soorten Echinacea’s en ook heel wat eigen selecties.

De blikvanger van De Berceau is de Echinacea. Met deze plantensoort ben ik begonnen met experimenteren door zelf te kruisen om zo nieuwe soorten te ontwikkelen.

De tuindagen, die voor de 21e maal doorgaan in De Berceau, worden samen met de Landelijk Gilde georganiseerd. De Landelijk Gilde brengt ook ieder jaar een ander thema in de kijker en voor dit jaar is dit “water”.

Door deel te nemen aan de opentuindagen leer je ook meer tuinliefhebbers kennen, wissel je kennis en ervaringen uit.

De tuindagen 2024 gaan door op zaterdag 29 en zondag 30 juni en op de zondagen 14, 21 en 28 juli en dit telkens van 10.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs is 2 euro p.p. met inbegrip van een drankje. Groepen kunnen na afspraak ook langskomen. De Berceau is ook te volgen op een Facebookpagina.

Locatie

Opentuindagen De Berceau
Emiel Welvaertstraat 17 , 8020 Oostkamp

Prijs

  • Basistarief 2