Kunstenaar in de kijker: Frank De Leger

Lokaal dienstencentrum De stip
  • do 28 maart 2024 tot di 30 april 2024

Kunstenaar in de kijker: Frank De Leger

Elke Oostkampse kunstenaar kan gedurende een maand tentoonstellen ofwel in de Valkaart, in de etalages van bibliotheek-infopunt of in het ontmoetingscentrum de Stip.

Frank De Leger is als fotograaf autodidact. Hij fotografeert sedert zijn 14 jaar op aanzet van zijn vader. Eerst gewone ‘kiekjes’, later steeds meer gefocust op bepaalde onderwerpen (spoorwegen, natuur, landschappen,…). In 1976 ontving hij reeds een eervolle vermelding bij de AGFA-jeugdfotowedstrijd in de afdeling kleurendia’s. Verschillende prijzen volgden.


'Als in het voorjaar 2020 de covid-pandemie uitbreekt is het voor mij gedaan met (verre) fotografiereizen. Dankzij het prachtige voorjaar wandel in de bossen rond Oostkamp. Tot op een dag ik met mijn pocketcamera een “toertje” maakt in de tuin. Ik fotografeert er enkele libellen. Als ik dan ook nog de geboorte van een libel kan fotograferen kan mijn enthousiasme niet meer op. Nieuwsgierig zoal ik ben herhaalt ik mijn rondje tuinwandelen dagelijks en tot mijn verbazing zie ik steeds meer en verschillende insectensoorten. Dit is het begin van een fotografie-marathon die duurt tot op de dag van vandaag. Of hoe iedereen verschillend de pandemie probeert te verwerken.


Alle insectensoorten zijn vertegenwoordigd: waterjuffers, libellen, vlinders, motten, hommels, bijen, wespen, vliegen, kevers, wantsen, spinnen, … Tot op vandaag komen er nog elke dag nieuwe soorten bij.'


Op 1 januari 2024 stond de teller al op meer dan 600 soorten gefotografeerde insecten. (Zie www.ravenala.be). Op deze tentoonstelling ziet u een selectie van zijn mooiste foto’s.

Locatie

Lokaal dienstencentrum De stip
Sint-jozefsdreef 8 , 8020 Oostkamp

Organisatie

Gemeentebestuur Oostkamp