• za 9 december 2023 van 20:15 tot 23:59 uur
Klassiek concert met gratis drankje.
Het Ryelandt Trio brengt interessante en boeiende programma’s met aandacht voor vergeten parels van eigen bodem.
Beginnen doen ze met het derde Pianotrio van Ludwig van Beethoven en het Andante uit Franz Schuberts Pianotrio nr 2. Want wie pianotrio zegt, zegt Wenen. Rond de eeuwwisseling van de 18de eeuw was Wenen het centrum van de Europese muziekwereld. Het is niet voor niets dat componisten als Mozart, Haydn en Beethoven, de zogenaamde 'Eerste Weense school', zich in de Oostenrijkse stad vestigden en er hun grootste werken neerpenden. Het is ook in deze periode dat het pianotrio als genre een vaste plaats kreeg in het kamermuziekrepertoire. Het Ryelandt Trio verdiept zich in de trio's van Beethoven en Schubert en geeft ze een frisse interpretatie.
Deze evergreens van het pianotrio repertoire kenteren ze met twee vergeten parels van Joseph Ryelandt, die ze onlangs opnamen op cd.
Het is moeilijk om in de geschiedenis van de Belgische kamermuziek voorbij te gaan aan deze Brugse componist. Ryelandt schreef zomaar even zeven vioolsonates, drie cellosonates, vier strijkkwartetten, twee pianokwintetten, twaalf pianosonates en twee pianotrio's. De twee pianotrio's (Opus 57 en Opus 131) liggen in de carrière van de componist ver uit elkaar: het eerste dateert uit 1915 en is duidelijk laatromantisch van karakter, terwijl het tweede dateert van bijna dertig jaar later en daarbij de verwezenlijkingen van de muziek uit het interbellum lijkt te verwerken. Met muziek van Ryelandt toont het ensemble dat muziek van eigen bodem ook een plaats verdient naast de grootmeesters van het genre.

Locatie

Sint-Blasiuskerk
Kerkstraat 1 , 8020 Waardamme

Prijs

  • Basistarief 10
  • -26 of +65 jaar / houder EDC-kaart 9
  • -26 of +65 jaar / houder EDC-kaart Kassa 9
  • standaard 10

Reserveer

Organisatie

Vrije tijd: cultuur Oostkamp
Siemenslaan 1 , 8020 Oostkamp