Aankoop mobiel podium voor lokale evenementen en kermissen

Gepubliceerd op vrijdag 22 dec 2023 om 09:01 uur

Op 21 december heeft de gemeenteraad de aankoop van een mobiel podium voor lokale evenementen en kermissen goedgekeurd. Deze keuze komt voort uit de jaarlijkse uitdaging om geschikte podia te vinden voor tientallen eigen evenementen. Daarnaast wil de gemeente hiermee een duurzame oplossing bieden en het podium beschikbaar stellen voor andere lokale evenementen.

De gemeente heeft de voorbije jaren moeten vaststellen dat het niet alleen een dure, maar ook een moeilijke zoektocht is om over een geschikt podium te kunnen beschikken voor de lokale evenementen en kermissen. Daarnaast zijn de Oostkampse verenigingen ook vaak op zoek naar een podium voor hun evenementen. Het kader voor verhuur wordt later bepaald.

De gemeenteraad besliste over de overheidsopdracht met een vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met voorafgaande bekendmaking. Bedoeling is om zo veel mogelijk leveranciers te bereiken. De offertes worden beoordeeld op verschillende punten zoals prijs, technische kwaliteit, waarborgtermijn en leveringstermijn. De kostprijs voor het mobiel podium wordt geraamd op 78.000 euro exclusief btw.

Deze uitgave past in het gemeentelijke beleidsplan, specifiek het zorgen voor een aangepaste accommodatie en infrastructuur voor de vrijetijdsbesteding.