Infosessies gemeentelijke projecten op de Fiets-&Fundag

Gepubliceerd op woensdag 13 sep 2023 om 15:52 uur

Infostandjes Schooldreef

Dat de Schooldreef in heraanleg is, is wellicht bij de meesten geweten. Maar ben je benieuwd naar wat er precies komt, hoe de aannemer dit aanpakt of wat de visie is achter deze werken? Kom langs op 1 oktober op de Fiets-&Fundag en kom alles te weten over dit werk. 

  • Gemeente geeft uitleg over de visie op het centrum en hoe de heraanleg van de Schooldreef hierin past.
  • De aannemer geeft toelichting over de werken zelf. 
  • Aquafin legt je graag uit hoe belangrijk goed waterbeheer is, welke stappen hierin gezet worden en wat zij hierrond doen. 

Infostand Bpost / oude gemeentelijke werkplaats 

De vroegere kantoren van Bpost op de hoek Stationsstraat / Gruuthuselaan vormen samen met de voormalige gemeentelijke werkplaats (nu paintball) een hoek met potentieel voor een bouwontwikkeling. Omdat deze zone het best in zijn geheel en op een kwalitatieve manier bekeken wordt, wil de gemeente de site van Bpost overkopen.

Door de site nadien zelf te verkopen, kan de gemeente bij die verkoop voorwaarden opleggen. Zo is er de garantie dat de ontwikkeling op een goeie, toekomstgerichte manier gebeurt, met aandacht voor de impact op de omgeving. Hiervoor werd intussen samen met een studiebureau een masterplan opgemaakt.

Benieuwd naar wat dit concreet betekent? We lichten de plannen graag toe op 1 oktober op de Fiets-&Fundag aan een infostandje aan de site zelf. 

TIP: maak gebruik van de gekke fietsen en/of go-carts om van de Kapellestraat naar ter plekke te gaan.

OostKans: sociale hub in het centrum van de gemeente

Een sociale hub? Nog nooit van gehoord? Dat is een plaats waar veel zaken samenkomen en met elkaar worden verbonden. De focus ligt er op sociale verbinding: die wordt onder meer bereikt door verschillende sociale initiatieven onder één dak te brengen. Hierdoor kan de sociale hub echt uitgroeien tot een plek die gekend is, waar je makkelijk binnenstapt voor een babbel, maar waar je ook hulp vindt. 

Nu vind je er op het gelijkvloers de sociale kruidenier (Kruidenier 41), het  Kruimelcafé (burgerinitiatief dat inzet op de strijd tegen voedselverspilling en wekelijks een gezonde, lekkere maaltijd brengt) en lunchbar  Kadet die uitgebaat wordt door De Kade (ondersteunen mensen met een beperking) samen met hun gebruikers. Kom zeker eens langs, Kadet is open op 1 oktober voor een gezellige koffie.