Wat als de boorddocumenten uit mijn wagen verdwenen zijn?

Gepubliceerd op woensdag 6 mrt 2024 om 12:02 uur

Verlies/diefstal inschrijvingsbewijs

Doe zo vlug mogelijk aangifte bij de politie. Bij verlies van (een deel van) het inschrijvingsbewijs is het de titularis of eigenaar van het betrokken voertuig dat de aangifte moet doen.

Bij de aangifte dien je het voertuig, waarvan het inschrijvingsbewijs verloren of gestolen is en het deel van het inschrijvingsbewijs nog in je bezit, mee te brengen.

Na de aangifte ontvang je een attest dat je, eventueel via tussenkomst van je verzekeringsagent, aangetekend overmaakt aan de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Meer info kan je ook nalezen op de website van de FOD Mobiliteit en vervoer. (https://mobilit.belgium.be/nl)

Dit doe je vóór de inschrijving van een ander voertuig onder je bestaande nummerplaat.

Verlies/diefstal keuringsbewijs

Mits voorlegging van het gelijkvormigheidsattest en het inschrijvingsbewijs, kan je tegen betaling aan de kassa van het dichtstbijzijnde keuringsstation een duplicaat aanvragen.

Verlies/diefstal gelijkvormigheidsattest

Doe aangifte bij de politie van diefstal/verlies. De politie bezorgt je een attest van verlies waarmee je bij de autofabrikant een duplicaat van je gelijkvormigheidsattest kan aanvragen. Hoe dat in zijn werk gaat kan je op de website nalezen.

Verlies/diefstal verzekeringsbewijs

Vraag zo snel mogelijk een duplicaat aan bij uw verzekeringsagent.

Meer info: website Het Houtsche | tel 050 820 800

Thema's