1.000ste gebruiker van Open+ in de bloemen gezet

Gepubliceerd op donderdag 9 nov 2023 om 09:40 uur

In mei 2023 stapte Bibliotheek-infopunt in op het systeem van Open+. Zo biedt de gemeente een nog ruimere dienstverlening aan. Naast de nieuwe bemande openingsuren, zijn er voor de vaste gebruikers extra openingsuren zonder personeel. Het aantal geregistreerde gebruikers heeft de kaap van de 1.000 overschreden. De 1.000ste gebruiker van Open+, Jurgen Bouttelegier, werd op woensdag 8 november in de bloemen gezet.

In mei 2023 stapte Bibliotheek-infopunt Oostkamp in op het systeem van Open+. Zo biedt de gemeente een nog ruimere dienstverlening aan. Naast de nieuwe bemande openingsuren, zijn er voor de vaste gebruikers extra openingsuren zonder personeel. Zo is Bibliotheek-infopunt elke dag open van 7 tot 22 uur, ook op zon- en feestdagen. Leden komen dus naar de bib wanneer het voor hen past.

Werking Open+

Om Open+ te gebruiken, moet je lid van de bibliotheek én 16 jaar of ouder zijn. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Kandidaten melden zich aan de balie in Bibliotheek-infopunt voor meer info. Je ondertekent het formulier van Open+ en wordt dan geregistreerd met je identiteitskaart (eID). Je krijgt ook een pincode.

Meer info Open+

1.000 leden geregistreerd

Het systeem van Open+ slaat aan bij de leden van Bibliotheek-infopunt. Midden oktober werd de 1.000ste gebruiker van Open+ geregistreerd, Jurgen Bouttelegier. Hij is een bewoner van Spermalie Klavervier in Oostkamp en komt regelmatig naar de bib. De gemeente en de bib zetten hem op woensdag 8 november in de bloemetjes.

In Bibliotheek-infopunt zijn er 3.240 actieve leners. Dat betekent dat bijna 1 op 3 zich geregistreerd heeft als gebruiker van Open+. Het totaal aantal bibliotheekgebruikers (met inbegrip van de bibliotheken in Hertsberge, Moerbrugge, Ruddervoorde en Waardamme) bedraagt 5.905 personen.

Wekelijks maken gemiddeld 180 personen gebruik van Open+. Populaire dagen zijn de zaterdagnamiddag en de zondag met telkens gemiddeld 30 bezoekers.

Jan de Keyser, burgemeester: “Het aanpassen van onze dienstverlening aan de hedendaagse behoeften werpt zijn vruchten af. Vijf maanden na de start van het nieuwe systeem Open+ in de hoofdbib van Oostkamp zijn we als bestuur meer dan tevreden over het aantal gebruikers. Inwoners vinden de weg naar de bib zowel tijdens de bemande als de niet-bemande openingsuren. 8020 leest, zoveel is zeker!”